morning sickness

Hi mommy skrg sy dh masuk 6 minggu tapi masih blm ade morning sickness, biasa ke? Sbb sy pernh dengar kalo xde morning sickness langsung means kandungan tu x kuat.. Tul ker? Risau sbb pernh miscarriage sebelum ni... After 4 months pregnant again..

71 Balas

Yeke klu xde alaham langsung kndungan x kuat? Sy ank first lngsung xde alahan, alhamdulillah selamat bersalin smpai overdue pnya xnk nkluar hihihi Just pikir positive sis, insyaallah semua nya akan ok.... 🥰🥰🥰

Untungnye sis takde morning sickness. Sy nak masuk trismeter ke-2 ni morning sickness masih ade lagi.. kdg sampai k malam.. Selalu tiap mlm sy doa moga dh masuk trismeter ke-2 smua alahan/morning sickness hilang..

kak ipar sy lnsng xde morning sickness dr awl hingga bersalin utk 2 anak... normal delivery n semuanya slmt... but me terbalik,dr awl smpi dh 5 bln pn ada... bertuah xde mual² ni... xdela suami pening nk lyn...

xla..ada ramai yg x morning sickness pn..sy anak sulong xda morning sickness pn.anak kedua gugur 20minggu ada morning sickness.ni ngandung pla morning sickness smpai 3bulan je.skrg ni dh 5bulan dh.

Sy pn ms dpt tau pregnant, ms tue 6 mggu 2 arie. Mmg xde alahan apa. Tp sjk msuk 7 mggu ney, mcm2 alahan dh start. Sntiasa rs loya2. Alahan bau. Smua mskn sy msk rs x sdp d bau. Lps tue trus x llu mkn..

ya allah apakah semua ini. as long doc scan dan takde apa2 masalah okay je . morning sickness bukan senang nak handle . kalau takde jangan minta nnti dpt susah. syukur dengan apa yg allah bagi. tc ok

haishhh jangan pikir begitu sis doa bebanyak supaya kandungan sihat dan kuat sampai bersalin yaa alah alah semua pembawakan anak anak, hormon kita saya pun tade morning sickness sis 🌹🌹

Sy nak masuk 6 minggu, takde morning sickness. Tp petang selalu pening². Alahan nie ikut pada org jgk sis, ade yg tkde alahan lgsg time pregnant. Ade yg kne time pg, ade yg kne time ptg.

Sy anak first ,xda morning sickness...alhamdulillah sudah selamat brsalin , yg penting kalau da jumpa Dr gthu xda masalah oklh tu sis..jaga kesihatan jer ,jgn risau sgt k ..btw tahniah

Tak semestinya sis kalo pregnant xda morning sickness tak bermaksud kandungan x kuat. Sis mesti ambil folic acid terus ye. Jaga pemakanan ,insyaallah semua akan ok.