Berat menurun 1st Trimester & Kurang alahan Normal kah?

Hi mommy, sis nak tnya skrg sy msok 8 week dan normalkah saya kurg alahan seperti mual/ loya dari week saya dapat tahu pregnant (7 week) ? Sy nak ckp sakit di perut pon tidak rasa cuma ad hari trtentu saja. Skrg pon sy kurang berak mybe kurang makan sb tiada selera makan. Lepastu berat sya menurun xdelah drastik sgt dlm 2kg mcm tu dari 76kg ke 74kg? Risau jugk sb sy tgok org lain time pregnant mcm² alahan. Sy ni more to relax kdg check jugk takot ad darah turun tapi setakat ni okey lagi. Ada tak pengalaman sprti saya? After selesai 1 mggu ni sy nak kena g kk check jantung baby pulk. Semoga dipermudahkan urusan dan kandungan dalam keadaan baik2 saja.

8 Balas

Normal je tak ada alahan time pregnant, org ckp rezeki jgk. Don’t worry