Alahan dah kurang

Hi mommies, sy dh masuk 9w5d . nak tanya memang alahan dh start kurang ke kalau masuk 9w5d ni. sy ada scan hari khamis baby alhamdulillah ok lepas je balik dari scan tu. esoknya alahan dh kurang, klau sblm ni sy makan mmg takkan habis sbb rasa nak termuntah dgn loya. tpi skg makanan dh mula habis sy makan cuma pagi je sy ada rasa mual tpi lps tu hilang dan skg ni perut sy kdg sakit mcm org sakit perut nak ke tandas tu tpi lps brpa minit hilang. normal ke tu ? risau ni 😅#firstbaby

10 Balas

Sama alahan loya/mual mkin kurang..skrg dh 9w lebih gk..cuma sy xde masalah sakit perut,punggung je kdg2 rse mcm urat tersimpul..silap menggeliat sakit gk..mybe sbb sy mnum callamilk kot sbb susu tu blh mengurangkn alahan wktu pregnant..sy anggap normal jela, selagi xde spotting pelik2..fikir +ve je sis

Alhamdulillah la tu makin kurang.. tp sy bkn nk takutkan cume jgn tekejut kalau alahan tu dtg balik.. n nt dh masuk trimester ke3 ujian die lain pulak.. alahan kdg die kurang kdg kte akan dpt alahan lain.. so jgn isau just enjoy je yr pregnancy..

normal alahan tetiba hilang..sakit perut jangan urut ya..jangan sapu minyak panas sekitar perut & pinggang..take care semoga selamat sampai ke hujung pregnancy

sama jgk.. pregy kali kedua nie dpat alahan plk tpy nasib x terok cuma bila mkn byk rasa loya nk muntah.. mertua kata mngkin sbb pregy ank puan kot

normal wak.. sy 2 bln alahan dah msuk bln ke3 start dh hilang kna marah ngn misi berat naik 1.5 dlm sbulan🤣

Sy dr awal pregnt krg alhan cm letih sj..mybe normal utk stiap org brbeza pnglmn..😊

sama...lpas 10 weeks smkin berkurang .skrg ni 12w5d semakin baik..cuma lenguh2 kaki je..

7mo ago

eh sama la kita . sy alahan makin kurang cuma kaki lenguh2 je

Alahan boleh berkurangan dan berpanjangan. Normal.

normal je. as long as baby sihat

normal