Ibu tak alahan tkpe ke ?

Sy pregnant 5 week, setakat ni sy tkde alahan apa apa, Kadang2 sy jd bimbang sy pregnant atau tak sampai berkali2 cek upt. InsyaAllah mggu depan nak ke klinik sbb hrtu g scan masa 4 week ada kantung kecil. Cuma skrg nk cek untuk tgk heartbeat. Suami sy skrg ni Kadang2 muntah dan makan makanan masam2 sy hairan. Atau suami sy yang terkena alahan ? #ingintahu #firstbaby #Ttc3tahun

6 Balas

salam puan . sama mcm saya 1st time preggy , baru nak masuk 7 minggu . saya tak ada apa apa alahan langsung . tapi suami saya dapat alahan tak tahan pedas event sikit je level pedas nya. Alhamdulillah normal jeee kalau tak ada alahan , ada kawan saya tahap tak ada alahan sampai 7 bulan pun boleh main netball lagi 😂. Alhamdulillah rezeki dia . in shaa Allah moga dipermudahkan urusan kita semua . #firstbaby #Ttc6tahun

insyaallah ada sis.doa yg baik² ye..Saya pun scan 2x tak nampak.4w 5w scan xnampak kantung pun..9w scan Subhanallah Alhamdulillah doktor cakap twin.walaupun ni kali ke 5 mengandung.Anak² sebelum ni scan awal semua nampak.Kali ni suprise sangat².patut la x nampak.Rupanya Allah bagi twin.😊 Sis doa yg baik² ye.selagi xdak turun darah apa insyaallah ada baby tu..

1y ago

Alhamdulillah..kena bykkan rehat ye sis.. Semoga Allah permudahkan segala urusan kita sampai bersalin nanti 😊

InshaAllah takde apa sis. Biasalah kita pregnant ni perasaan paranoid tu mesti ada sebab tak nampak baby membesar dalam perut kan. Saya masa first pregnancy alahan ada muntah2 tu. Sekarang 9w pregnancy alhamdulillah alahan kurg, cuma pening je. Scan baby semua alhamdulillah juga normal. Yg penting sis jaga kesihatan ye

1y ago

Tu la sbb tak nampak membesar cuma kuat makan tu perut besar jadi tak tahu lemak ke baby. Hahahahaha rasanya lebih kepada lemak 😆 InsyaAllah sy jaga kesihatan dan juga ambil supplement2 untuk pertumbuhan bayi..

Simptom pregnant ni lain2 setiap org. Ada yg ada alahan, ada yg x ada. Mungkin alahan tu pegi kat suami puan kot 🤭

1y ago

Sy bersyukur puan, cuma sy paranoid sbb sy dah ttc 3 thun ni first time sy mengandung sblm ni sy chemical pregnancy. Sy jadi bimbang.. sampai berkali2 sy test upt sbb nk tggu scan lg seminggu baru boleh ke klinik. Mcm2 sy fikir..

sama laa. sy pun tak da alahan juga skrng. tak tahu laa mungkin belom lgi kot 😅

1y ago

Tu la.. mungkin lambat sikit. Tp harap2 mmg dapt kat suami la sampai akhirnya.. sbb sy kalau muntah2 mmg terus lembik.

mgkin awal lg kalau 5w. sy biasa 8w start alahan sampai 13w. masuk 14 w baru ok

1y ago

Oo mcm tu yaa. Lain badan lain reaksi mungkin…