27 minggu 3 hari sekarang

Hi mommy, sy nak tanya normal ka baby kita rasa kurg brgerak waktu siang. Kdg kita still rasa bergerak tapi mcm mnja² ad hari ja nk rasa tendangan kuat dy tu. Klau waktu malam kita tido mesti berasa. Tak tau la nnti nk msok 28 week dah mesti kena kira 10 kali tu. Sy slalu cuba dlm 27 week ni tpi tu la kdg tu kita just rasa mcm ad sendawa dlm perut pon ada. Aduhaiii baby first saya ni agak merisaukan sgguh. Tambah² pulk skrg cuaca panas gilerr xtau nk kata la baby kerap tido siang malam dy jaga sb sejuk malam hahah..

1 Balas

saya first mom and ada lalui situasi mcm ni jugak. 28w pernah baby tak gerak dari lepas maghrib macam tu sampai pagi esoknya (taktau la waktu tidur dia gerak ke tak) sbb sblm tidur n bangun pagi saya kacau2 perut tu dia tak gerak. inform nurse nurse suruh pegi check. tp saya tak sempat check pun kat rumah saya dah try makan manis n minum air sejuk tengok dlm setengah jam pastu dia dah gerak. mula2 dia gerak slow ja rasa halus2. dah berjam lepastu makin aktif dah. as first mom mmg risau. skrg dah 30w alhamdulillah la lepas kejadian tu dia aktif ja

7mo ago

ouh yeka sy ada jugk gerakkan dy Tapi tu la kita as first mom mmg risau sgt sb dh msk trimester 3 kan..semoga baby sihat ja.