Babybump kecik

Hi mommy’s semuaaa. nak tanyaa kalau babybump 6 bulan still macam 3bulan ni, baby masa lahir nanti akan kurang berat ke? sayaa sedih betul bila orang tengok pasal babybump & siap cakap nanti lahir baby kecik. ni my first baby&orang dah kata itu ini about my baby 🥲🥲

14 Balas

Hai awak saya pun baby bump jenis kecil. Orang tanya saya dah 6 bulan tp kecil je perut. Padahal siap detail scan lagi baby besar awal 1 minggu dari usia kandungan. Mommy pregnant memang cenderung terasa dengan komen orang tapi mommy kena yakin yg penting baby sihat je syukur alhamdulillah. Suami dan ibu saya siap bagi semangat lagi jgn dengar ckp org sbb mmg ada org mengandung baby bump tak nmpk sgt and baby keluar sihat je. Plus saya jenis pakai longgar sgt2 mmg tak nmpk jelas baby bump and dulu2 before kahwin perut saya jenis flat sikit.

Hi, baby bump kecik ke besar tkde la mempengaruhi berat baby. Ikut jenis badan dan jenis rahim orang. Selalunya org rahim terbalik / retroverted perut tk nampak sgt, takpun lambat naiknya. Saya ada je kenalan yg perut besar kemain, kalau tgk mcm mengandung kembar 4. Sekali lahir anak sorang je, berat 2.4kg masa 39w. Kira tak cukup berat anaknya, halus je. Paling penting bila scan atau check up, baby membesar memadai dgn usia kandungan. Tu pun cukup baik dah 😊

herm x pa sis ignore ja org² yg mengata tu menyebok ja org x mengandung pun dia mengata dh mengandung pun dia mengata perut kecik sgt la besar sgt la 😑sy pun skrg ni pregnant 6 bln jgk perut jenis kecik jgk tp bila gi scan doktor ckp anak sihat ja alhamdulilah 🥰 yg mengata tu mengaji sains dan biologi tah lulus ke tidak memandai mandai ja nk ckp klau perut kecik baby pun kecik 😑mcm la dia tu doktor kan 😂

Jgn percaya org ckp mcmtu.. Babybump kecik tak bermaksud anak boleh underweight sis. Perut sy pun tk besar org duk ckp anak sy ni kecik je tp bila scan betul2 sebelum nk bersalin rupanya anak besar mampat dalam perut.Alaa abaikan benda negatif org ckp, jgn biar pengaruh emosi awk tau. Yg penting time checkup kesihatan baby n awk baik2 je😊❤️

xyh fikir apa org ckp. xyh bandingkan diri dgn org lain. bdan lain2. pmbesaran bby pon lain2. boleh je bby kecik lepas lahir tembam kuat mnyusu. asal bby sihat dah la. denga apa dr ckp tentang ksihatan bby , itu paling penting. bukan dengar ckp makcik2 bawang. kalau dr sendiri ckp bermasalah, itu bru boleh risau.

Hi..sekarang sy pun cmtu gak org ckp.. tgh pregnant 27w3d tp perut kecik je.. org igt baru 4-5bln..checkup smlm n scan doktor ckp berat baby da capai 1kg.. mula2 dulu risau gak pastu refer doktor kate berat baby ok semua dan kalau ade org ckp cmtu ,sy masuk telinga kiri keluar telinga kanan je..hehe

Saya masa 9 bulan dulu perut langsung tak nampak ye unless pakai baju ketat. Tu pon nampak macam baru preg 6 bulan. Tapi baby keluar 2.92kg, gebu jeee. Selagi doctor tak cakap pape during scanning session, then your baby is normal. Size perut bukan penentu berat baby

perut saya sampai bersalin pon..orang tak percaya dah 40w.org kata 4 bulan.Hadoi..anak saya 2.9kg.Kawan sebelah tu, perut jauh besar dari saya..tapi anak dia 2.7kg ja..Last last dia yang gelak ja.nyesal kutuk saya.Hahha

bby bump kecik ke bsr ke xksh asal mkn bby dlm perut sihat. jgn stress2 ye pikir psl tu.. sy ritu bby bump kcik jgk 41w pon nmpk cm baru 7bulan.. bby kluar 3.12kg .. brt bby xikut bsr mne bby bump kite..

2y ago

asalkan* bkn mkn ye ..typo

ikut pada kulit perut jugak saya waktu anak no 4 perut saya kecik je dh nak bersalin pun org tak tau saya mengandung sb perut saya comel je,jgn risau baby tetap akan keluar berat jugak..