sakit tulang celah kangkang kat miss V

Hi mommy semua .. sy skrng tgh sakit tulang kat bahagian miss v , bila nk berdiri berjalan sakit .. bila baring masa nk kalih badan pon sakit , masa angkat kaki nk pakai seluar pon sakit , sapa pernah jadi cm ni ye & apa punca dia ? 36 week preggy

22 Balas

Before bsalin , cenggini laa i rasa when baby wanna came out . Sakit kat pelvis kuat sangat then sakit kat pinggang selama 3/4 day .. Bila sakit kerap baru la nak gi hosp , check2 da 3cm trus warded . Time tu i pun 36week 3days . Sis boleh rasa contraction yg lama .

Saya sekarang 36w 4d. Sama rasa macam mana awak rasa. It's been 3-4 weeks rasa sakit nyilu semua ni. Check haritu, kepala baby dah masuk laluan, and just get ready mental and fizikal anytime utk keluar baby tu. Semoga kita yang bakal melahirkan anak dipermudahkan olehNya 🤍

Sy alami juga..Alhamdulillah lepas bersalin makin hilang..skrg dalam pantang sebulan..doktor ckp lama2 akan hilang..insya Allah 😊..tu di panggil pubic dysfunction tak silap sy..bukan semua rasa..certain perempuan je rasa..😅

Sama... Rsa mcm nk nangis.. klu ad husben kt rmh je blh mintak tlg dia masa nk bgn n dduk @ mntak dia amikkan brg2.. klu xde dia smua kna buat sndiri smbil kluar air mata...

skrng tngh alami semua tu... misi kata bby dh nk kluar la tu... sabar je la... tp kdng2 kluar gak air mata ni, umpama tulng trseliuh rasanya😣

Sma la sy celah kangkang nk msuk 7 bln ni..nk bgn sakitnya spai kuar air mata..msa nk tdi baring kiri,kanan sakit..

Btahanla mommy.. Klw yg ni mommy kuat In Shaa Allah ble smpai masanya mommy dh sedia fizikal mental..

5y ago

Inshaallah 💪😅

normal tu sis..sy pn camtu jgk dlu..laluan kt tulang pelvis tu smkin tbuka sbb tu rsa skit celah kangkang

Sekarang tgh mcm ni😩😩😩tapi demi baby ..in syaa allah saya laratkn diri juga..now 32 weeks

saya pun. lg 2 hari 36 mggu. jalan mmg slow sgt dah skrg. kerja dahbtak boleh fokus sgt 😂