Selera makan bertambah

Hi mommy semua, saya pernah mengandung tapi gugur pada minggu ke 8. Time tu, saya tiada selera makan & asyik nk muntah sahaja. Selepas itu, saya mengandung lagi, tapi saya diuji lagi dengan kehamilan di luar rahim & gugur lagi. Pada waktu tersebut, saya pun ada mengalami muntah2 & hilang selera makan. Then, ditakdirkan sekarang, Allah masih beri peluang kepada saya untuk mengandung lagi. Saya pergi scan sebab trauma then Alhamdulillah, saya dah dgr heartbeat, dah nampak janin & pada waktu itu, usia kehamilan saya minggu ke 7. Tetapi saya sgt pelik, selera makan saya kali ini bertambah, saya tak muntah, cume loya sahaja. Adakah normal ? Ada sesiapa mengalami situasi seperti saya? Saya risau sebab dah trauma.

1 Balas

normal Pn. saya mengandung, takde alahan. saya makan macam biasa, takde alah2. Yg penting Pn jaga diri, ubat tu jgn tinggal. Pn positive ya. Saya doakan Pn dan kandungan sihat selalu. 😊

4y ago

Alhamdulillah. aamiin aamiin. terima kasih☺