baby kuat susu

Mommy semua normal tak ye baby saya kuat menyusu badan,saya mmg tak ada campur susu formula,bila siang je nak menyusu je,hampir 1 jam skli kdang 30 mnit sekali,baby baru 2 bln,bila malam mmg kurang sebab dia tido 3 jam sekali kdg lebih,adakah susu saya cair dan tak kenyang?patut ke tambah susu frmula,dia pun siang hari tak nak di letak,tido je atas riba,bila di letak tilam dia terjaga dan menanggis,paling lama 15 mnit sja tido bila di atas tilam,jadi susah nak buat kerja,sudah try naik buai pun dia tak suka,mengempeng dg puting kosong pun tak nak

1 Balas

Normal, bby sy dr lahir smpai dah 8 bulan kuat susu.. mkn kurang lg lebihkn susu.. cuba jgk bg botol n puting tp bby rject.. nk ckp sbb bby boy kuat susu pn xtau la..ni tga usaha nk ajar botol..

4y ago

Ye sis, mkn pun xbrapa suke.. tp sbb kan dye nk susu je ok la xrisau sgt hihu