Masalah sembelit

Hi mommy semua, nak tanya siapa sini ada masalah sembelit? Ade yg tahu mcm mne nk atasi masalah ni tak? Skrg kandungan baru 4weeks 6days. Tak tahan lah asyik sakit perut je tp taknak pun membuang. 😭

4 Balas

awak try makan buah banyak, buah naga dgn epal. saya makan 2buah ni baru okay sikit. pastu minum air banyak.

1mo ago

Ouhh okay. Terima kasih sis

saya mkn buah oren selalu saya makan malam bangun pagi membuang banyak

1mo ago

Boleh try. Terima kasih ya

Saya pun sama sembelit sampai darah2 sebab luka 😢

1mo ago

Kann. Sy tkde lah sampai berdarah. Cuma perut tak selesa sgt2. Sampai sakit. Nk tidur malam pun sakit rasa mcm nk membuang tp tk boleh. 😭

kalau sy sembelit, sy makan prun sunsweet.

1mo ago

Boleh try juga. Terima kasih ya