Perihal Puasa

Hi mommy semua ... Nak tanya , boleh ke kita puasa dalam kandungan 28 minggu ni ... ? ada kesan apa2 tak terhadap baby atau diri ? tq yg jawab kan nanti.

1 Balas

hi. saya dah cuba puasa isnin khamis dari 25 minggu sampai skrg ni dah 29 minggu. alhamdulillah semua ok untuk saya. sahur kena pastikan berkhasiat dan cukup. pantau juga gerakan baby ada ke tak. kalau semua ok takde masalah pun. ikut pada badan kalau rasa mampu. tadi pun baru lepas checkup masa puasa, kandungan semua normal takde masalah