Buku pink

mommy to be semua buat buka pink kandungan brpe buln ya?

36 Balas

kndungan 2 bln dh bole bukak bku pink..sbb klau bukak buku awl2 kita bole cegah misal klau ada pnyakit lain yg dtg..misalnya sy..pegi klnik nk buka buku tiba2 time tu bole ada kencing mnis...tggi plak tu gula nya smpai bcaan jdi 10.8...sgt2 bhya pda baby..klau bukak buku awl kita akn dipntau oleh pihak hspital..awl2 kndungan kna jga sbb risiko mcm2..kencing kotor la..kndungan luar rahim la..so..jgn brlengah2 ye

Sy masa confirmkan pregnancy, masa tu baby 9w5d, dah boleh terus buka buku pink. Depends pada KK. Kalau setengah KK, confirmkan pregnancy dulu, buku pink kemudian. Better call KK tanya.

Before 15 weeks. 10 weeks pun dah okay. Kalau lambat nanti, appoinment jadi rapat, MGTT lagi. Hehehe saya buka 15 weeks pun rasa dah lambat

10weeks sbb doc akn scan terus nmpak janin..kalau awal x nmpak ape lgi..apepun jgn lebih 12 weeks..

i 8 week da buka buku depends pada nurse bg tarikh.. actually buka buku jangan atas 10 week nnt dr marah😅

5y ago

Klu call nk tnya mcm mne yea..sbb da col xpnh berangkat

Sy buat buku sebulan lebih, kalau boleh jangan lewat 3 bulan sebab nanti kenel bebel..hihi

6 weeks da buat buku tapi scan xnmpak sgt.. so kena datang lagi utk scan mase 11weeks..

6 weeks dh blh buat buku pink. Nnti doc akn scan untuk tgok usia bby dlm kndungan

Sy buat buku pink 6weeks. Sbb first baby. Better pegi awl. Bolehh pantau dr awl.

Sy buat masa 24 week ..sebab tak tahu pun masa tu pregnant . 😅tahu² da 5 bulan .

5y ago

Ya macam biasa je 7/8 hari . Btw masatu sy igt ade penyakit sebab tak period . Sebab takde alahan pun . Tapi yg buat sy was² kenapa husband drive kereta sy mabuk . Selama ni okay je . Tapi tak sedap hati . Buat pregnant test laju je naik 2 line .