Mommy to be

biasenye minggu ke brpe bru boleh scan and buat buku pink ? #firstbaby

8 Balas

Sbb 1st time 10 week pn da blh lg awal lg bgs utk kite pantau mslh kite ms hamil , sbb bnde yg xde ms xhamil mesti akn ade ms hamil , especially Bp high,hb low,kencing manis so klo 1st time g je bt awal nurse pn mara bb 1st time nti da 2nd time sdri da tw😀

Buka buku pink seawal 7-8 minggu dh boleh (jika di klinik kerajaan,KK/KD). Scan normally paling awal 10-11 minggu baru nampak janin.

4y ago

Hihihi your welcome. Tahun lepas punya posting eh?

dah buat buku pink dah. alhamdulillah baby and mummy sihat. comel je tgk mse scan td. kecik je

Sy scan masa 9mggu..dh nmpk heartbeat semua..11mgu bukak buku pink

Pegi je kk kalau awal nurse akan bagi tarikh tuk buat buku..

start 9 weeks ke atas dah boleh

Better 8 minggu sis..😊

8w ke atas dh ok sis..