Tak bedung kaki, jadi kengkang ke

Hi mommy semua, betul ke kalau tak bedung kaki anak jadi kengkang? Anak saya tak suka kita bedung kaki dia, saya bedung tangan dia je

Tak bedung kaki, jadi kengkang ke
11 Balas

There is no such thing as tk bedung kaki akan kengkanglah bengkok lah tk straight lah… mat salleh semua tk bedung kaki elok je straight boleh jadi model… itu bentuk semula jadi kaki baby baru lahir nnt bila besar kaki pun akan grow akan memanjang dan akan lurus dengn sensirinya…itu semua mitos orang dulu ii orang tua kita zaman mereka bukan mcm kita lagi dh… kita semua Information di hujung jari dh banyak buat kajian semua… awak boleh google kalau nk berkenaan ni… cara awak bedung dlm baby tuhh sngtlah betul dan itulah cara yng betul untk bedung baby sebenarnya

1y ago

Baikk terima kasihhh 🫶🏻

sya dh tiga org ank mmg akn ad slh stu keluager mertua atupn yoyot dia dtg tgk bising klau x ikat ..tp mmg yee tkut kenkang ..dpt plk anak sya yg boy ni mmg suka dibedung x dibedung dia nggis tekjot jd tdo x lena dibdung lena ..bkn ap tnk kngkng sbb diaorg dh pkai prmps mmg akn jd trknkng kki diaorg ..tnkla jd mcm pklang diaorg ikotkn mgmuk tnk bdung dh kwin kaki kenkng nsib ank dia x ikot hahaha ..

sy pun dengar jgk org cakap mcm tu.. tp sy sendiri pn jarang sgt nak bedung anak sbb baby mmg tak suka dibedung.. nti dia sibuk nak bt stretching pastu nangis.. keluarga belah suami bising tgk sy tak bedung bby.. tp mk sy ok je sbb kami 8 bradik takde sorang pn dibedung sbb nak bebas bgerak... elok je kaki tangan smua cantik takde nak bengkok mengengkang smua..

Bedung tangan je.. kaki xperlu pon..bedung tgn supaya dia boleh tidur lama.. kalau dia dah aktif.. siang tak perlu bedung.. bedung utk bg dia tidur saja

sy bedung bby ,nurse dtg umah tgur..xyah bedung sgt la bby musim panas ni..haha, tkot naik ruam..trus xbedung smpai skg dh sebulan bby

baby sy 22 hari sy tak bedung masa tidur .. kdng² saja bedung .. mil sy pun bising tpi sy biarkn saja sbb anak xselesa kena bedung hahahah

1y ago

Kan selalu org tua je bising heheh

tp lau dpt nurse or dkter jnis suka tnha n tgur secara keret ..haa hbis la npe x bdung la itu la ini tu lg sush

bedung untuk elak anak tidor terkjut trkjut je. tak akibatkan kengkang pon

biasa la tuu kaki mcmtu..anak sy pun x suka bedung..

mitos.☺️