Hello mommy!! I need ur help!

Anak saya lahir pramatang masa bulan 1. Saya bedung dia bulan pertama je lepastu saya tak bedung dia sampai sekarang. Ada orang kata nanti kaki dia pengkau. Masa bedung dia nangis2 tak suka sampai dapat keluarkan tangan. Ikutkan doc kata anak saya kalau ikutkan sebenarnya skrg dia 2 bulan tapi kalau ikut tarikh dia lahir skrg 3 bulan. Dah terlambat ke saya nak bedung dia? Mohon bagi pencerahan#bantusharing #advicepls #firstbaby #1stimemom

3 Balas

xde lah sis.. anak sy lahir kaki bengkok, maybe sbb perut sy sempit kot mase mengandungkan dia.. org tua tua dok suruh ikat kaki anak lah apa lah.. kaki anak sy keras gak mase tu.. mmg xboleh tarik lurus.. sy tanya doktor.. doktor ckp eh takde lah.. baby biase lah kaki mcm ni.. skrg dah 7 bulan elok je kaki dia.. kita bukan ade keturunan kaki bengkok pun.. jgn risau.. org tua tua mmg selalu bg nasihat pelik2, kondem cara kita.. sampai stress.. kita refer doktor je kalau ade keraguan.. jgn stress sbb mulut org tua..

xd masalah pon..ank sy pon pramatang ad masalah paru² xmatang..dokte sndri saran kn jgn bedung baby sbb nk bg penafasanya lancar..hanya letak kain mcm kain batik atas dada dy jgn bg tkejut je..ank sy dh 3tahun alhamdulillah elok ja kaki..org nk ckp ap bia je sis. kita y jaga ank kita.

xde masalah pun..xpyh pikir org kata pn 🤗 sll bedung baby sbb nak baby tido lena