Pakaikan bedung pada baby

salam ibu2 semua. nak tanya, betul ke kalau x bedung baby, nanti besar baby jadi jalan kengkang? ada tak baby ibu2 yg x bedung skrg jalan elok bila dah besar?

4 Balas

mitos. kalau sy, bagi pakai bedung ala kadar je, x perlu bg bedung ketat2. kaki baby bg ruang sikit. x yah ikat ketat belah hujung sbb nak luruskan kaki baby.

9mo ago

tu lah. org2 kalau dtg tgk baby msti tnya knp x bedung nnt bsr jln kengkang

salah. Even kalau bedung sekalipun, part kaki kan kena longgarkan dan tak boleh paksa luruskan sebab boleh ganggu pertumbuhan kaki baby.

Mitos sis sy awal2 pn percaya sb org dlu2 kate.. jgn pcaye sgt kate2 org dlu2 😅

9mo ago

Betull..

Tak betul