Baby 4bulan tidur suka gerak tangan and kaki

Hi mom ! Korang ada tak baby yang bila tidur tak kira siang or malam tangan and kaki bergerak sana sini ? Solution dia pedung tu saya dah buat tapi cukup time saya akan buka supaya dia bebas but still dia akan bergerak sana sini … anak saya kalau nak tidur kitaorang kena bedung kan dia baru dia tidur kalau tak bedung tangan and kaki akan aktif walaupun dia tengah tidur . And tidur jadi tak nyenyak . Please mom

3 Balas

budak mmg tidur begitu. merangkak dalam tidur pun benda normal. selagi dia tak bangun dan menangis takde masalah pun. kalau tak cuba buat aktiviti dengan dia supaya dia penat sikit jadi akan kurang gerak. tapi gerak tu benda biasa je. kita pun bergerak dalam tidur

cm sy, siang buat aktiviti dgn anak supaya anak penat. sy tak bedungkan anak time tdr. anak sy ni, tgh tdr pun kdg2 dia nak meniarap. org kata tgh proses pembelajaran. mlm anak mmg tdr lena sbb siang anak aktif.

ank sy pon mcmto Dy dari 3 bulan skrg da 4 bulan tdow lasak kluw bleyh katil Dy pnye sorg jer .. bile Sy bedong Dy pndai klua kn tgn sndiri so bg Sy itu normal ,😊