berurut

hi mommy... selepas bersalin..waktu bila sesuai berurut ye? tq sume

13 Balas

Seeloknya secept mungkin.. 3 hri selepas bersalin.. tp ikut keaadan juga.. sy ank first hari ke7 bru urut sbb hari ke-5 bru keluar wad da blik ank kena kuning masuk wad blik sattle bru urut.. ank kedua hari ke 5 bru berurut.. dan urut penutup pantang 44hri / 45hri..

Sy sehari lps kluar wad trus berurut.. Suami yg uruskn tukang urut.. Nsib baik jg la urut awl sbb slps hari ke5 baby lahir kena kuning yg tinggi then msk wad kena tahan.. Badan xdela sakit sgt..

Ikut keselesaan ibu. Kalau sy, hari ke-7 pantang sy dah berurut. Masa ni rahim pun dah kecut jadi tak laa sakit sangat bila kena urut kat perut. Lagi awal urut lagi cepat badan rasa segar.

Sy dah 15 hari.. berurut 1 kali je, pada hari ke 4 hari tu. Musim penyakit corana virus ni x berani. Sok² dah xde penyakit pun boleh berurut. Hari tu urut sebab susu x de.

After 25 days. Saya dh kena dh urut awal sgt masa hari ketiga, jahitan jd renggang. Anak strusnya saya urut atas 25 hari bila jahitan dh cantik mmg bhgia hidup

Kalau bersalin normal,lepas keluar wad boleh terus berurut.Saya lepas keluar wad.esoknya terus berurut.Sedapnya berurut lepas bersalin 🥰🥰

Selepas 7hari bila badan x sakit sgt bole... Sebab ade bidan ckp bila tgh urat kembang kita mengurut itu buat ibu bertambah sakit bole demam..

Saya xde berurut, sedih sngat. Mak saya kata 3bulan baru boleh, sejak jdi ibu ni badan selalu sakit2 😭

sy berurut minggu ke2 selepas bersalin. lega sikit. minggu 1st tu mcm tak berani lagi

klau ank pertme mcm sye hri tu leps seminggu berslin bru urot