Waktu sesuai makan jamu dan berurut utk ceaser

Hi Assalamualaikum semua .Alhamdulillah sy selamat melahirkan baby girl pd 23 OCT 19 jam 4.55am secara ceaser .Soalan sy ,bila waktu sesuai untuk makan jamu dan berurut ? Maklumlah ,luka jahitan masih tak kering sepenuhnya ,perut pun masih sakit .Kalau blh berurut ,cara mcm mana ye ?Dan untuk jamu ,bila waktu terbaik nak makan ?

1 Balas

Mcm sy ritu czer..lepas bersalin je selepas 3 hri stay wad..mil suh g brurut buang bisa ... Nti dia akn urut bdn kita shj tuk buang angin selepa operation..dia xkn touch part operation..sbb lepas czer kn kita rs bdn berat dan bisa.. tu yg sy buat lepas kuar dr wad..nk2 sy kena ulang ank dkt nicu..lg kne make sure bdn cpt tegap dan ok... Alhmdulillah lepas urut bdn..buang bisa dan angin..bdn kita rs more fresh dan ok... Tuk naikkn peranakan tu makcik tukang urut kata bile dh btl2 ok czer..dh ready aftr few month..br jmpe dia balik.tuk naikkn peranakan... Tp nti lepas dh sudah urut tu... Try bljr pkai bekung pakai jgn ketat sgt..org tua kata..agak2 n rs2.. sbb nti nk bergerak n jln senang..xrs sakit sgt nti...tp pape pn kne cri tukang urut yg btl2 pakar tw. Mcm sy mkcik tu mmg dh lm berurut dan mmg style org lm2 urut sbb keturunan bidan katanya..mne part blh urut dia akn lakukan..mne x..dia kata xkn buat..sbb xsmua org pakar bab tu..kekdg org main urut ja..mcm jamu..klu bby xde mslh pape..sis blh je mkn jamu spnjng berpantang. mg d pmudahkn segala urusan sis..aamiin..

5y ago

Most wlcme sis..😉hrp ia dpt mmbntu sis.. maaf pnjng sgt mcm karangan..hahadeii😅😅🙈✌