Keputihan kuning dan gatal sangat.

Hi mommy. Saya pregnant 7 bulan, ada masalah keputihan sampai dah jadi kuning dan nampak mcm dah nak hijau. Sangat2 gatal kalau keluar sampai tak tertahan. Haritu dah bgtahu doktor tp dia tak ambek sample pun utk check, doc bg ubat insert jee. Dah pakai, okay sehari dua lepastu keluar lagi keputihan tuu and still gatal jugak. 😫

4 Balas

saya pernah kena masa bby 5bulan. masa tu keputihan saya wrna kuning. saya trus tnya nurse yg jaga saya. dia kata tkut kena jangkitan vagina. mcm sis jga dr saya bgi ubat insert. alhamdulillah lusa dah kurang and semakin okay. sbb dr. ada amek sampel and dia kata bakteria tu baru nak membiak and nasib sempat elak. sis kena jaga kebersihan dibawah tu and kena pakai seluar dalam yg cotton. kalau boleh kena tukar². then kalau nak bersihkan d bawah tu bersih sapu 1 arah je. jgn guna sabun. guna air bersih shj. InsyaAllah semuanyaaa okayy :3

nasihat saya pegi swasta. trus buat sample result haritu jugak. Saya checkup kk jugak tp dh 2 kali kes saya diambil mudah. dr anak first smpai kedua. anak first dulu lambat masuk antibiotik, dan2 dh nk teran baru dpt tau gbs which means hospital tak ready. yg kedua pon pulak saya pegi PAC, dorang ambik sample bila call haspital kata result takde. dah la dia kluarkan muncung itik tuu kepit rahim saya 🥲. so saya cdangkan pegi swasta je. pape awk dpt detect awal nk bersalin nt pon senang nk inform awk kena jangkitan bakteria apa

jaga kebersihan dibawah.jgn bg dia basah.klu basah nanti kuman/bacteria cepat membiak.sbb tu jd gatal.klu insert pessary xok lg.blh bgthu nurse yg incas awk.mgkn sample perlu diambil.klu x blh ambik lg skli pessary canestan tu mengikut order dr dktr.awk blh brhubung dgn nurse incharge awk

pelik juga, selalu gtau doktor diorg akan amik sample dlu, ke g klinik biasa je tgok , ada apa.

2y ago

pelik juga , selalu kalau bgtau mcm tuh diorg mmg amik sample terus. kalau ni awak g klinik swasta je la, senang , terus dpt tau semua.