Keputihan 35weeks

sebelum ni saya keputihan keluar warna putih+kuning..tapi bila korek sikit baru keluar.. Gatal juga..dah ambil sample..doc cakap keputihan saya sikit je dalam..Haritu dapat keputusan.. Alhamdulillah cuma ada jangkitan kulat sedikit sahaja.. Jadi doc bagi ubat insert mcmni..So far korang ada tak dapat ubat insert yang ni ?

Keputihan 35weeks
2 Balas

saya dpt byk kali je awak. 1st sample keputihan result sy xde gbs ada bacteria lain. doctor tmpt sy checkup mmg provide ubat insert. 3kali sy dpt sbb sy mengadu mmg gatal dn keputihan sy warna putih kuning. 3kali masok ubat insert masih tak hilang + sy mkn antibiotik doctor bagi. disebabkan xhilang dn gatal yg xboleh bawak bcg. sy pergi 2nd option klinik. dn doctor dkt situ advise utk ambik sample again. dan result keluar ada candida & gbs +. dapat pula ubat insert candid v3 utk candida + antibiotik again. semua ubat insert yg sy sebut ni semua sy guna.

throughout pregnant kali ni memang saya asyik kena masuk tablet dekat bawah je. sebab keputihan terlalu banyak

1y ago

samala.. negative gbs..tapi keputihan mmg banyak.. Kadang keluar pun tk selesa kalau tak pakai pantyliner..