Keputihan berwarna hijau

Saya takut. Pagi tadi keluar keputihan dah warna hijau dan sangat gatal. Malamni check masih ada lagi. Lepastu pergi klinik doctor just bagi antibiotic dgn ubat sapu je. Dia kata kalau masih tak okay baru datang lagi ambil sample. Takpe ke? Kalau tak terus check and tunggu je makan ubat? Saya tak risau diri saya risaukan apa apa jadi dekat baby je. Baru pregnant 23weeks.

1 Balas

hi mommy. kalau melalui ciri² keputihan tu mcm sama dgn sy sebelum ni dan lepas swab keputusannya GBS+ incase tak okay jugak lepas makan ubat,mommy mintak buat swab. kalau betul GBS+,doc akan bagi ubat insert candid 1x penggunaan sahaja dan nanti masa warded mommy kene drip antibiotics sehingga la hari nak bersalin. ubatnya sejuk pedih sikit tapi masih boleh ditahan. lepas bersalin,baby akan dipantau sehari dua untuk periksa incase baby ada penyakit berpunca drpd GBS. In Sha Allah takda masalah.

2y ago

waalaikumussalam mommy. baby okay drpd GBS ni sbb baby masih dlm kantung kan,jangan risau. keputihan ni boleh tahap gatal gatal dan boleh effect hubungan suami isteri sebab bila bersama tu,keputihan of course kene dekat alat sulit suami dan jadi gatal jugak dekat suami. caranya,memang kene guna ubat insert tu je. berkurang jugak la.