Keputihan

Ada tak ibu2 yg alami keputihan time pregnant? Keputihan xberbau n tak gatal. Dah bgtahu doc n insert ubat, tp still ada. Ada tips tak untuk hilangkan keputihan😮‍💨😮‍💨

3 Balas

doctor tak ambik sample keputihan ke? keputihan sy bukan yg jenis keluar byk2 dkt pantyliner.. jenis yg berkumpul dkt dlm.. lg stress.. mcm sy 1st ambik dkt klinik yg sy checkup.. result keluar xde gbs tp ada bacteria lain.. dah 3kali masok ubat insert + ada mkn antibiotic tp xberkesan.. sy pergi klinik lain sbb sy punya keputihan gatal sgt. sy garu smpi melecet then klinik ambik lg skali lg sample sbb dia ckp mcm bukan bacteria tu.. td result keluar candida & +ve gbs.. doctor bagi lain ubt insert candida + antibiotic.. lagi 3mggu doctor soh dah dtg check semula.. bila tahu awal bacteria apa doctor boleh rawat kita awal..

1y ago

maaf sis jenis bkumpul kat dlm tu maksudnya sis rasa tak selesa lah ya tak dpt cuci?

Sama saya . Tp bila dah amik sample . Tk ad pon masalh gbs , candida n so on. Air kencing pon ok . Skrg mkn antibiotic. Lg semingu tengok result hilang tk dia . Tu pon smua terus pegi klinik swasta . Kk lambat pulok

sy pun baru da.. tp doktor buat rilex je.. bahaya x ada keputihan ni