Simptoms kehamilan hilang

Hi mommy.. saya nak tanya masa 7-8 weeks yg lepas saya alami alahan mual(tapi x muntah, perut gassy, sakit di payudara & kerap sakit pinggan.. tapi bila masuk je week 9 semua sakit2 tu hilang..seolah2 saya rasa mcm x pregnant pulak.. normal ke? Ada ke mommy2 penah alami seperti saya..

16 Balas

alahan ni kadang tak semestinya ada kalau tiap kali pregnant puan , sesetengah orang dia pregnant dari trimester pertama hingga dekat sarat pun langsung takda alahan dan ada juga yang dari awal pregnant hingga sarat yang akan mengalami alahan , dia ikut pada badan masing2 , saya trimester pertama je ada alahan lepas pada tu takda dah cuma makan je memilih .. saya harap jawapan saya ni membantu ye

sama la awak. masuk week 8 hilang segala mak nenek pelik² even mmg tak muntah before this but still gassy & sebagainya. duk tanya laki, i pregnant lg ke tak nie? aaaaa ghisauu. moga² anak² kita semua elok je membesar dalam rahim kita ya ibu²... insha Allah, ameen..

masyaAllah harapnya sy pun mcm tu dan kandungan sihat sehingga bersalin.. sbb pregnant yg kedua ni perut berangin je mual teruk dari pagi sampai malam, tp xmuntah.. cuma mmg xselesa..beza dgn pregnant anak yg first xde langsung alahan 🥹

ikut badan seseorang jugak sis..pregnt pertma sya mmg teruk sgt..muntah sakit itu ini tapi alhmdulilah yg kedua ni rsa mcm biasa boleh angkat katil boleh angkat almari..pelik jugakk mungkin baby boy kut heheh doakn yup😍

Sama mcm sy 🤣 dh lah scan ritu nmpak tk nmpak je . Tp sy kat rumah mak @ mertua lgsung tkde alahan kdg risau aku ni ngandung ke tak 😳 . Balik rumah elok hah dtg balik sebu perut mual gassy semua

Sama la. Sampai ke 4 bulan pun macam tak percaya 😅 lastly Alhamdulillah rezki hamil tak ada alah sangat. Yg penting kena jaga2 juga kan walau pun tak ada alah.

Hi sis,sy pun alami loya2 dan tak lalu makan tapi tiba2 hilang dlm 2-3 hari ni..sy pun risau ni..keadaan sis mcm mana skrg? Ok x? Adakah alahan tu dtg smula?

2y ago

*pegi

Saya pun mcm tu sis.. pastu skrng week 8 dah xde dah loya mmg normalll je rasa. Thn bleeding pg scan kantung masi ade. Ancaman gugur for me🥹

normal je tu puan , oklah tuh sekejap je sesetengah orang sampai trimester ketiga pun masih rasa sakit lagi ..

Hye.. Sme sy pn.. Awl2 tu ad. Trus loya n muntah..msok mgu 8 n strusnya smgu skali je.. Kdg2 xde rse ape