Period Delay

Hi mommy. Pelik ni. Dah msuk 43 hari. But upt -ve.. Should cek again ke mcm mna?? Tak pernah lambat period mcm ni. Tak ada tanda2 nak datang period pun. Perut belah kiri ni menegang..sakit pulak tu. Pinggang pun sama. Hmm.. Ada yang sama kes ke?

Period Delay
7 Balas

Try chck upt selepas bgun pg..d awal pg bgun dlm 5am or 6am trus chck..sblm chck jgn minum air kosg or etc... Trus chck urine gune upt...or g klnik consult ngn doc pakar wanita... Sm ada kita ada mslh fibroid or cyst yg menyebabkn kita delay period trlalu lm..

Rasanya hormon lepas bersalin kita ni dh x betul. Sy pun lps bersalin period kdg 2 bulan xdtg. Takut juga. Tp ada baca, katanya kalo bby bf mmg period tak menetu. Huhu entahlah...

4y ago

haah sy lepas bersalin pun due period jd lari..biasa on time sokmo period tiap bulan... lepas bersalin lari xon time kdg kdg smpai cek upt igt kn pregnant...rupanya perubahan hormon lepas bersalin...plus menyusukan anak hihi

Saya dulu period delay 2 bulan. Check -ve. Lepas 2 minggu check lg sekali awal2 pg lepas subuh naik 2 line, 1 line tu samar2. Baru 4 minggu masa tu.

4y ago

Yup. Lagi pun sy jenis period x tetap. Lambat 2 @ 3 minggu.

Saya pon lewat da 45hari .. check upt -ve jgk .. bila malam selalu sakit pinggang ,senak perut, lenguh2 kaki

sy pon dah delay 34hari ni ,chck -ve jgk ,tnda2 tu xdak la sbb ank 1st xdak alahan

Better pi klinik je lh sis to make sure.

Puan better pergi klinik check