Belum rasa gerak

Hello mommy.. nak tanye ni saya dah masuk pregnant 4 month tapi belum ade rase ape2. Sebab katenye 4 bulan tu ibu dah boleh rase baby gerak2.. ank pertama ni sebab tu tak tau sangat..

2 Balas

Awal lagi klau anak first sbab belum ada pengalaman beza gerakkan baby. Dlm pertengah 5 bulan start rasa jelas sikit tapi klau kita tak alert memang tak perasan.

4y ago

Gerakkan tu memang dah ada cuma mungkin sis yg tak perasan sgt sbab ruangan kantung baby masih luas.. Tak pnah plak dgr doc @ nurse ckap mcm tu..

Kalau anak 1st jarang sangat nak rasa kalau baru 4 bulan. Biasanya 5 6 bulan camtu.

4y ago

🤗