Nipple kering or berdaki

Hi mommy nak tanya saya 3rd trimester. Saya perasan dekat area nipple saya tu macam ada daki warna putih kekuningan sikit. Saya cuci dengan cotton buds hilang. Apa sebenarnya ni kulit kering atau daki? Kenapa jadi macam tu ye? dan macam mana cara yang betul untuk kita bersih kan

1 Balas

dulu pun saya ada jugak. ibu sy ckp tu mcm daki sbb sblm pregnant, puting tu tkde fungsi penting. jadi bila da nk dekat tarikh due tu, sy just lap2, tekap2 guna tuala lembab rendam dlm air suam. setial hari buat sampai la daki tu hilang sepenuhnya.