Melancap ketika hamil

Hi mommy. Nak tanya. Maybe soalan ni anoyying sikit tapi since saya pjj dengn suami, kadang2 tu nafsu seks tu dtg takleh nak kawal, boleh ke kita marstubasi? Ada dtg kan bahaya ke pada kandungan? Sy baru lagi 5mggu mengandung. Sblm ni xmngandung xde pulak rasa nak buat mcm tu, tapi bila pregnant ni lain mcm pula rasa. Hope dapat jawapan. Sy betul2 nak tahu

11 Balas

so far takde effect pun pada kandungan. saya dah 3rd trimester and okay je. depends mcm mana sis masturbate jugak lah, kalau boleh elakkn masuk smthg kat dalam vagina sebab kita taknak terkena jangkitan kuman dll. sekadar nak gosok2 clit sampai climax should be no problem. faham sgt sebab bila pregnant ni nafsu kita lain macam sikit, lagikan pulak sis pjj kan kesian sis 😁 harap membantu.

paham perasaan sis nafsu tak dpt kawal itu kelemahan .. tak tahu dosa atau tdk, tp sebaiknye bincang dgn suami utk bekerjasama.. atau amik wudhu utk jauhi dr nafsu yg tak dapat nak kawal..jika ianya dosa maka suami yg tak dpt paham isteri pun berdosa juga kerana dia perlu beri batin..

Sy faham sis, sbb awal2 mengandung mmg rasa lain mcm nk bersama kan. Tp jgn lah benda pun tk elok. Tak tahulah bahaya ke tak. Cuba sis bincang dgn suami atau alihkan perhatian pd benda lain. Sy doakan semoga dipermudahkan segala urusan sis

depends pd bdn masing2.. awl2 hamil sy pernah bersama suami dan sy klimaks.. bile kte klimaks akan rse cramp or menekan kt perut.. trus sy bleeding n gugur lps tu.. lps tu next pregnancy sy xbrani da 😅 tahan je nafsu smp terbawa2 mimpi 😂

Mmg almost time pregnant ni hormon x stabil n keinginan nak bersama pasangan tu tinggi. But try elakkan dari buat benda2 tu, try slow talk with pasangan, n kalau x pun cuba isi masa lapang dengan something yg boleh tarik minat kita.

kasihannya sis. sis alihkan dengan benda lain ya. dosa tu huhu. takut effect baby nanti besar. boleh luahkan pada suami, bincang solution. harap elakkan ya, doa banyak2. moga sis kuat

taw nak bgi jwpan yg mcm mn sis, 😅mmg kdg" bila mengandung ne ada msa" dia kta pnya hormon sekz tu meningkat..bla keinginan tu dtg sis cuba alihkan dgn perkara" yg mmbuat keinginan tu hilang,ok moga sis sbar..

Takde masalah tu sis, kdg2 perlu juga melepaskan and there's no judgement in that. Ini personal sis sendiri. Tapi jangan masukkan ape2 kat dalam tau, bahaya dan tak bersih.

Dekat baby takde efek apa².. Tapi efek dekat ibu berdosa ya sebab tu kira onani

Bahaya sis.Takut effect pada ibu dan anak.Takut ada jangkitan kuman..