Rasa senggugut di awal kehamilan

hi mommies semua. sy br preggy 8 weeks, tapi selalu rasa sakit mcm senggugut. ni inshaAllah second baby. buat masa sekarang loya2 xde sangat compared to anak 1st dlu tapi kadang2 rasa sakit mcm senggugut tu dtg, bila dtg mmg sakit melepek la. sy belum pergi KK lagi. baru checkup kat klinik biasa 2 minggu lepas tp time tu x selalu rasa senggugut tu. agaknya sebab apa ya?

3 Balas

Mungkin disebabkan penempelan janin ke dinding rahim, perkembangan bayi, pembesaran rahim dan hormon kita..

samaalah saya punn rasa kat bawah tu macam.kembang jee

smoga smuanya slamt sis