mcm mana nak tahu pergerakan baby?

hai saya pregnant dh masuk 17weeks.. mcm mana kita nak tahu baby tu buat pergerakan ye? adakah mommy rasa perut mcm berdenyut mcm tu ke.. sb sy rasa perut ni kadang2 mcm berdenyut tp rasa tu x kuat.. #ingintahu #firstbaby #1stimemom

4 Balas

saya dah 24week baru rasa gerakan baby. biasa kalau 17week ni masi berdenyut perlahan² dia gerak juga kadang kita tidak sedar. 20 week keatas gitu baru rasa kalau malam. paling best 30week keatas tengahmalam pun dia gerak biarpun kita tidur. pglaman masa ada first. skrng anak kedua.

sy pon dh nk masuk baby kedua..kandungan sy skrg pon dh 17week 7hari tpi sy masih confius lg🤭..kdg2 tgh mlm sekali dua je dia mengeras kejap lpstu selebihnya denyut mcmtu je..

sy 20w pon msih rse denyut gitu je. pnh sekali dua je rse bby kick kuat. bukan setiap masa.

3y ago

sy skrang dh 21 weeks sis.. alhamdulillah dh boleh rasa dia bergerak tp still kicking xkuat lg..

saya pun mcm ni 17week dia sekli dua denyutan bkn continuous..

3y ago

Tak thu lah ..Tak pasti .