Baby kuat merengek

Hi mommy, Nak tanya kenapa baby bila tidur malam kuat merengek,tapi bila tidur siang selesa je saya tengok takde merengek pun. Kalau malam kadang setengah jam sekali merengek rengek. dan tiap setengah jam tu lah dia nak minum susu tapi sekejap je Normal ke? Baby 10bulan sekarang ?

3 Balas

Sebelum tdo bacakan la ayat2 dlu. Anak sya mula2 mcm tu. Lpastu stiap sebelum tdo bukakan ayat alquran. Pastu masa dodoi nk tdo kan tu sya bacakan Alfatiah 1x Ayat kursi 1x (ulqng ayat last 7x) 4qul Lpastu tarik nafas, tiup dr umbun smpi kaki baby. Last skali baca doa tdo. Ni je la yg saya amalkan.

sy rasa dia kembung tu. sy memula tatau gak. pastj br tau baby lepas minum susu wajib sendawakan...klu x dia meragam...baby xboleh sendawa sendiri. bila angin terperangkap dia merengek.

kembung kot