termarah baby 2bulan

hi mommy, nak tanya ada ke yang macam saya.. kadang2 bila baby buat perangai, kita termarah dia.. saya first baby, mungkin tak terbiasa dengan keadaan.. tapi bila dia dah tidur, kita menangis, sedih pulak rasa dengan perbuatan sendiri😭😭 saya selalu doa banyak2 supaya Allah bagi kekuatan untuk hadap membesarkan baby.. boleh tak share pengalaman mommy dengan first baby😢

3 Balas

Allahu.. igtkan sy je yg alami benda ni. Huu thank you for sharing sis.. betul kadang tu sy handuh kepala sendiri sbb sy sakit kepala tak ckup tidur. Anak asyk nangis tak tentu masa. Orang duk kata bila baby tdo kita pun kena tidur. Baru tenang nak jaga anak. Sy rasa tu statement paling bodoh. Bila baby tidur itu lah time nak settle kerja rumah. Nak makan, nak mandi, etc. kadang makan pun gelojoh laju2 makan sebab anak unpredictable kejap2 menangis. Kadang sy biar je anak nangis. Lepas seminit dua bila sy dah mentally ready baru sy pujuk dia balik. Orang asyik compare dgn makcik2 dlu anak 7-8 orang blh besarkan anak sndr

10mo ago

ye weh. yg paling parah dia nangis kaw kaw masa tgh kita buang air besar. adoii haha.