15week

Mommy mommy semua mula beli barang baby . Berapa minggu ya ?

23 Balas

saya pun dh beli barang2 keperluan awal; senang.Siap susun dlm plastik ziplock dan labelkan.Nanti cuma tambahkan ikut keperluan je.Xsuka buat kerja last minute; nanti ada barang yg tertinggal.

sy start beli masa 18w haritu..beli sikit2,mggu ni beli bju,mggu dpn beli bnda lain pulak..skrg dh msuk 23w,dh byk brg baby yg ada..beli sikit2 xdela rasa terbeban sgt nk kluar duit skali gus cmtu.

3y ago

Kan, Saya pun mcm tu.. Nak beli sedebuk mmg xla, beli sikit2 x rasa sgt duit keluar.. Lagipun dah xlrt nak jln, mengah.. Baru 27w+ ni tambah dgn covid ni..

18w dah start beli sbb takut PKPB lama.. So tiap2 bulan atau minggu beli sikit2 yg mn ingat.. Walaupun 1brg mesti beli jgk tiap kali klu keluar..

sy skrg 17minggu . tp dh strt je beli sikit2 . sbb xnak terkejar2 . sbb laki bini kerja ,masa free tu nnt xbnyk . so beli je dulu mne yg nmpak .

Sy skrg 24 minggu, dah start beli sikit2 tiap bulan, ansur2 sampailah lengkap bila tiba waktu bersalin nanti..

20w sy dh bli sikit2 brng.. Nie dh 32 hampir lengkap smua brng baby..

30minggu br beli brg baby.. termasuk persiapan pantang

dah. cmfrim prengnt masa bby da 2 bln. stat bli brg

msuk trimester ketiga baru sy beli 😅

27w baru start beli sikit2 😊