Barang baby

Hi mommy 🤩 nak tanya seawal kandungan berapa bulan dah mommy beli barang baby? 😍

25 Balas

once tahu preggy saya dh start buat checklist n beli sikit2. walaupun ramai cakap jgn beli awal2 takut something berlaku. pada saya itu semua mindset. beli je sbb lg mudah klu kita dh prepare awal sbnrnya. klu betul xde rezeki di pertengahan jalan, boleh simpan atau bg hadiah kt org. sbb klu tunggu sarat takut tak larat. biar awal nanti senang takyah nk fikir and kelam kabut lagi dah. mcm skrg saya dh 35weeks, tp beg hospital utk baby n saya sendiri dah setel since 30weeks. So, takyah nak fikir2 dah. tunggu masa n angkut beg je nanti. hehe

3y ago

Sy start 3bulan beli yg brg besar2 dulu.. mcm rak ke almari ke.. dan utk pakaian 7bulan. Bru beli.. bila last tu utk persiapan pantang.. alhamdulillah dh siap semua. Due 16/12 ni... Tk lah rase beban sgt.. brg baby pun mhl dh skrg..

ank pertama dulu awal. dah 24week dok pergi shopping, beli sikit². skrg mngndung ank no 4 (32week5days), pkai yg akk abg die punye je. insyaAllah esok baru keluar cari brg + 3@4 psg utk baby buat tmbh yg baru. #01Dec20  #TAPSuperMoms

sy start beli masa 7 bulan.. beli sikit2. ada jugak family & kwn2 bagi brg baby, so xbyk dh kena beli.. masuk 8 bulan start kerja2 membasuh, melipat & sebagainya.. skrg prepare almari & katil baby.. hehe

sy bby first , sy dah start bli masa 4@5bln . sikit2 dlu bli . skrg dh 8bln , bnyk pulak brg yg tak settle lg . 😅 kahkah

start 5 bulan, beli sikit2...barang2 besar semua beli kt shopee sbb time tu PKP...baju2 je beli kat manjaku mall

25 weeks semua dh complete. Now 27 weeks. Settle awl2. Skrg tggu masa nk basuh and packing je 😋

7bulan beli serba sikit demi sikit dn sekrg dh siap brg baby beli dh. dan tnggu masa ja😊

8bulan da belih sikit2 skng 9bulan da belih sepenunya packing da siap tigal tugu masa je

7 bulan..kalau da masuk 8/9 x larat suda bejalan banyak😂skejp semput@penat..

Hii awak, 5 bulan mcmtu baru sy beli , lepas tahu gender hehehe