KEPALA BABY

Mommy, macam mana nak tahu kalau kepala baby dah kat bawah? Sebab saya last scan 28w kepala masih kat atas. Next scan KK 36w nanti. Lama sangat. Saya risau walaupun doc kata xpayah risau sebab masih ada masa utk baby pindah bawah. Macam mana nak tahu/rasa kepala baby dah engaged kat bawah? Ada tanda tak? Saya 30w1d tapi still rasa macam biasa. Hanya sakit sebelah kanan ja.

13 Balas

37w onwards bb akan kebawah. Sebelum tu notmal klau bby masih kay atas.

scan kt swasta blh tau kedudukan bayi

waktu scan je blh dpt tahu sis , 😊