Instinct baby boy or girl?

Hi,Mommy kat sini siapa yg percaya pada instinct jantina baby? Betul tk jantina yg keluar sprti instinct mommy ?

51 Balas

Sy pun dlm dilema ni sis😂 dr awal preggy hr tu mmg rse yg kali ni mcm girl. Hsbnd dgn anak2 yg lain mmg nak girl. Sbb dah 4 boy😊 simptom2 sy preggy pon lain. Perut lain.. Selalu bulat kedepan je. Smpai pusat terjojol.. Kali ni perut rata.. Pusat pun kedalam. Kdg2 jd mcm donut je perut. Tgh2 kat pusat tu ke dlm😂 Tp since gi scan 28w hr tu doc ckp nmpak mcm bird tp xnmpak telo die. Sy terus jd confuse. Kecewa pun ade jugak la😂 tp xpe. Sy yakin n pecaya je ketentuan Allah❤ Doakan sy ade rezeki dpt baby girl ye mommies2

11mo ago

sis . baby sis boy ke girl ? sbb sy dlm situasi sis skrng .

Instinct mommy selalunya kuat saya anak first ringan je mulut sebut nama sementara untuk baby dalam perut start 4 bulan asyik sebut Muhammad je kalau bersembang dengan baby dalam peyut🤭setiap kali scan perut pistol sign je keluar,kalau rancang nak beli barang baby mata mesti berkenan warna biru corak nak beach, sailor,ikan2 comel.xrasa kenan warna pink.Alhamdullilah keluar pun baby boy,based on my experience..💐🥰apapun rezeki Allah jua ,boy or girl ke tetap syukur n happy.

Saya instinct jantina tu tidaklah..tp 3x prgnt semuanya sbb ada instinct “eh mcm prgnt je” walaupun yg ketiga ni saya blom due nk period.,kira mcm ada 3-4 hri lagi sblm date period..tp cek senyap2 sekali naik 2 line bru bgtau husband..dia pun yg “xkan la..kan blom delay period” saya kata ntahla da mcm ada perasaan da prgnt..so saje cek..😁😁

Saya yg 1st instinct mula mula mcm lelaki tapi bile kandungan makin besar tetibe rasa anak pompuan. Husband pon dok ckp anak pompuan je. Kuar mmg pompuan. Yg 2nd ni instint sye lelaki. Mmg kuat dlm hati ckp lelaki. Hari tu scan doctor ckp lelaki. Tapi x berani nk megharap. Tunggu la lagi kite scan lagi. Skrg baru 23 minggu yg 2nd preggy ni.

saya instinct kali ni kuat cakap baby boy... br 13week... tggu 22week keatas nnt nk scan dia boy or girl... ms anak first dulu kuat kata baby girl.. beli bj pink, bunga2... cari nama girl lebih banyak dr nama boy.. alhamdulillah keluar girl... 😊

5y ago

Waaaa syukur sgt sis, mmg instinct mommy biasanya betul. Hopefully segala d permudahkan ye sis 😘

Ye instinct sy sllu betul. Tp instinct tu xdtg awal2.. sllu dlm 6bln keatas bru rasa yakin.. Xpnh scan jantina 3 org ank..beli ikut instinct ja.. alhamdulillah baby girl 2.. baby boy 1..smua pakai bju ikut jantina 😆

5y ago

Ank 1st n 2nd girl.. Ank bongsu boy.. smua sama ja xdak beza pn..smua xda alahan..tp bila msuk 6bln ja..time shopping bju tu dia mcm ada tarikan..masa girl ..asyik bkenan bju pink2 je . Masa boy plak smua bju yg biru sj sy bkenan😅

Sy mula2 sblm tahu jantina baby selalu tengk baby girl..smpai wallpaper hp pn letk gmbr baby girl 😂..Nk letk nma pn nma girl..smpai suami ckp jgn berharap sngt.hhehe..Tp bila scan Alhamdullilah mmg betol baby girl 😍

5y ago

Hehhehe..Alhamdullilah..Semoga awak dpt baby yg awak inginkn 😍

Sy pulak instinct baby boy.. perot cam baby boy.. lasak dia mcm baby boy.. suka tengok gmbr baby boy.. tp scan baby girl.. 😂... harap nye kluar baby boy.. tringin sgt nak baby boy... doakn sy ye...

5y ago

Amin 😘😘Sy pun mcm sis, scan doc ckp maybe girl. Tpi instinct masih kuat mngatakan boy. Smoga d permudahkan urusan ye sis.

Yang sulung dan kedua boy....yg ke tiga ni instinct macam nak dapat boy jugak sebab evening sickness mcm abg2nya juga....tapi...alhamdulillah...scan baru2 ni....tak nampak pistolnya...😍😍😍😍

5y ago

Waaa ,biasanya bila tak nmpk gender mmg girl. Mcm sy dlu. hihi. Hopefully sis dpt bby girl 😘 Semoga d permudahkan ya sis

Saya instinct boy, awl pregnant smpai la nak scan, doktor ckp boy, sbb mase blm tau jantina pon shopping brg2 baby sy byk beli biru jer, mcm yakin sgt baby boy, alhamdulillah kua pon baby boy☺️

5y ago

waaa..bestnya... biasanya mmg instinct mommy btul la kan 😍😍