Gender Baby Boy/Girl

Hi mommies! Boleh percaya tak tekaan/instinct diri sendiri pasal gender baby dlm perut kita. Ada org cakap kalau baby aktif semacam tu baby boy, betul ke? Nak tggu lagi seminggu scan baby mcm lama lagi 😂 #20w5d #firstmom #ingintahu

4 Balas

X pasti pula awak. Kadang2 instinct nie boleh jadi juga sbb awak nk sgt2 baby boy @ awak nk sgt2 baby girl. Kadang boleh percaya juga. Apa2 pun tgg seminggu lagi awak g scan tu ye boleh confirm kan.

8mo ago

Instinct mak mak ni selalunya betul kan, tapi xboleh nak berharap sangat. Asalkan baby sihat je

entahla. pnglmn sy, masa pregnant si kakak, bila scan payah nk bg kerjasama. ni skrg tgh pregnant adiknya, aktif smcm tendang pagi ptg siang malam. ni tgu next week detail scan.

8mo ago

masa 17w ada pergi scan sekali sbb dh lama sgt x scan. time scan tu husband yg perasan, nmpk mcm boy. tp tak letak apa2 expectation sbb awal lg. nk lg clear tgu detail scan. btw kita sama due la (awl bln 2).

mcm sy 16w4d p scan dah nampak boy , doktor sndri yg tanya nak tau jantina tak . So mmg nmpk bebird dah , boy awai bole tau kalau girl mcm susah sikit

8mo ago

masa 18w haritu dah check jugak tapi sy pun confuse nampak mcm burger sign sekali imbas, doktor pun mcm sure tak sure lagi nak tentukn gender baby. Jadi kenalah tggu next checkup

kadang betul kadang tak tekaan. mcm sya dri awal nk sgt baby girl. semalam scan 19 weeks doctor bgtau baby boy 😂

8mo ago

dh scan ni pon tak betul. tak boleh nk teka la kot. takpe girl atau boy as long as baby sihat