Buka buku klinik

Hi mommy.. Kandungan usia ke berapa buka buku klinik? Sy 1st time pregnant?

11 Balas

Sis refer KK terdekat. Boleh call dulu utk tanya nak buka buku pink kena usia baby berapa week. Sbb setiap KK x sama. Kalau belum confirm kan pregnancy, gi KK confirmkan dulu. Lepastu doc/nurse akan bgtau bila boleh buka buku pink.

5y ago

Btul..then misi kat KKIA akn set appointmnt...its better than walk-in...

Sebelum 12 minggu.. sy buka minggu ke 11 😅 sebab nak confirmkan heartbeat baby dulu d klinik swasta

Setiap klinik x sma sis ada klinik dia bg buka buku awal ada klinik dia suruh buka buku sblm 12week..

5Weeks keatas boleh buka buku...Xpon awal lg..Sye sllu bka 6mngu mcm tu lh

pengalaman kawan2 ckp jgn sampai baby lebih 3 bulan..nanti kena marah

ikut klinik tempat tu. kalau kat sini 7 minggu sis

Sy paling awal 6 week, paling lambat 12 week..

2y ago

kalu lebih dari 12 week apa jadi?kelinik tak terima?

Sy buka masa 6 minggu sis 😊

Sma sya...

6 minggu