Buka buku ..

Hi mommies biasanya berapa week baru boleh buka buku klinik ya? Thank you😊

20 Balas

Sy 6 weeks pregnant pegi kk nak buka buku pink, tp dorg kata tggu dorg call utk appt buka buku pink. 9 weeks mcm tu kk call suruh dtg buka buku pink. Kalau nak senang tggu 8 weeks atau 9 weeks pegi kk nnt dorg akan call. Biasa tips bila da 9 weeks next weeks msti dorg call. Kalau pegi awal2 rasa lama btul nk tggu dorg call 😂

Saya pergi kk waktu 6w dan kk bagi date appointment untuk buka buku pink at 9w. Pernah juga call klinik siti swasta untuk buka buku pink tapi klinik suruh datang 12w

sya haritu 9w dah buka. Kena refer kk dulu..nanti dorang bagi surat makmal, cek air kencing. untuk sahkan kita +/-.. Lepas tu baru buka buku pink.

Kalau nak buat kat kk kena buat temu janji saya buat online je masa tu buat buku pink 12 week. Agak2 masa scan dah nmpak jantung baby boleh dah buat

8 week scan kt kk n terus boleh buat buku. Sediakan salinan ic suami isteri dan sijil nikah

biasanya kena buka sblm 12w. sy anak ke 3 buat appt awal dgn nurse. 9w buka buku

Swasta anytime boleh. KKIA perlu call untuk dapatkan appointment. Dalam 8w-12.

1y ago

Eh tak. Swasta bukan anytime. Kalau tempat sya di kpj mereka mau 10 minggu kepastian baru buka buku.

Tempat sy 11w. Better call kk tempat awk…lain tempat lain procedure…

Saya masa 8w dah buka… call kk tu dia bagi appointment.

MCM sye g KKIA dlm 8 week or 9week dh bke buku pink.