Pilihan Klinik untuk buka buku Pink

Pendapat semua yang pernah buku pink, apa beza buka buku pink di klinik swasta atau kerajaan? Terima kasih. 7 minggu pregnant. 1st pregnant Ttc 7 tahun

1 Balas

Kalau buka buku di KK, check up lebih terperinci. Harga pun murah sbb RM1 je. Cumanya utk org yg ada kekangan masa, tk dpt nk cuti bila ada appointment misalnya, mungkin tk sesuai dgn KK. Masa menunggu pun lebih lama, depends pada KK jugak ramai ke tidak yg datang utk check up masa tu. Swasta ni kelebihannya ikut timing kita. Check up baby sama je cuma mungkin tk setegas kt KK. Dan andai kata ada apa-apa komplikasi, swasta akan terus serahkan ke kerajaan juga.