1st pregnant journey ?

hi mommy! kandungan berapa weeks anda scan for first time..? cuba share..thanks in advance mommys ?

691 Balas

Rse tak sedap bdn mle2, dmm n pyudara rse sakit trus cek upt alhamdulillah double line pstu trus install pregnant app letak tarikh akhir period utk tahu berapa week pregnant mse tu dlm 4 weeks cmtu pstu tunggu dlu dlm 8 week baru scan swasta tgk2 mmg ngam2 scan 8weeks n dah nmpk bby n dh ade dnyutan jantung. Trus gi klinik kesihatan utk amik appointment buat bku pink. Skrg dh nk msuk 15weeks. Alhamdulillah..

sy dulu xtau awal2 cek positif trus p hosp swasta doc trus bt tvs tp xnmpk ape lg sbb mse bru 2weeks n period xteratur so kiraan salah igt 6weeks rupenye bru 2weeks...mse da 4weeks pon ad bt lg tvs lg tp cume nmpk kantung je baru...lpstu 6weeks scan perut terus da nmpk tp kecik lg...xsmue org scan sme..nk ok scan 7weeks ke atas takut nt xnmpk kecewa...kdg2 baby lmbt munculkan diri😅

3y ago

samalah dgn sy sis .. period x teratur kiraan salah .. pegi kk nurse tu tny bila last period ke apa .. lupa dah , dia kira2 bgtau 7weeks 1hari .. so esok2 .. sy mcm ada spotting drh warna coklat so sy google tu normal .. tpi esok2nya lgi .. drh tu jadi mcm drh period pla .. lagi panik sy .. pegi emergency .. doc tu scan xda kantung .. scan lgi kat bawah .. sama jg x npk .. so spi rumah rasa mcm sengugut rasa nak terkencing tiba2 keluar ketulan drh mcm daging .. sy lgi lah takut .. bgtau husbnd .. kita redha saja .. tpi rasa x puas hati .. esoknya pegi klinik swasta cek upt & scan .. masa ni tgh bleeding mcm drh period tu tpi x byk lah .. masa kencing nak kena cek upt dua line .. bila scan doc x dpt detect sbb byk darah .. so doc suruh sy kencing dia minta kuantiti byk sbb dia nak cek guna pregnancy clear blue .. tggu pny tggu .. keputusan pregannt 2-3 weeks .. doc trus ckap mcm mn u kira u pny last period .. sy senyum ja 😅 .. pttlah scan belum npk apa2 sbb kandungan bru 2-3 weeks .. n

26/11/21 Sy miscarriage 8 week 4 days bledding byk sgt selama 5 hri sbb tu gugur … but now allah swt bgi sy rezeki 2/11/22 dpt tahu pregnant … bru je lepas pantang .. tak sangka .. skg dah 7 week.. dpt tahu sy pregnant .. syukur alhamdulillah ❤️🥰 doakan sy selamat melahirkan ye mommy2 sume ❤️ semoga urusan kita sume dipermudahkan amin ya rabb 💋

7 weeks 2 days 1st scan..very2 excited coz dr ckp maybe twin sbb ada npk 2 kntung..but 1 kntung tu still irregular.. So waiting for repeat scan on 27/4 to confirm the twin probability..x sabarnya...hrp sgt btol2 twins..doakan sy ye

3y ago

Sama la sy sis, tp last scan masa minggu ke 11, confirm 1, still alhamdulillah,

Hi mommies semua. Sy tengah pregnant anak pertama, Alhamdulillah now dah nak 15 weeks🥰 Masa first scan tu, nampak kecil je.. terus menangis dalam bilik doctor. Setiap kali pergi scan mesti nangis terharu gembira🤭 Doakan sy and baby sihat ya. Same goes to all mommies and babies. Semoga sihat2 selalu.. Salam Ramadhan🥰

1st cek upt after 6 years, its positive.. masih tak percaya, pegi farmasi beli clearblue naik PREGNANT 3+.. Allahuakbar, tak dpt nak jelaskan apa perasaan masa tu.. Then pegi cek swasta, scan.. baby dah 13 weeks.. Syukur alhamdulillah.. Penantian yang amat bernilai..

3y ago

Salam sis, sebelum scan sis kerap ke buat upt. Sebab saya ni period macam tak teratur pula ni dah 2 bulan tak period bulan lepas ada double line. Bulan ni pun masih ada sebab belum pekat saya belum pergi klinik lagi. Ingat hujung minggu nak pergi klinik. Tahniah sis😊

6 weeks. Tapi tak nampak pun. Doctor syak luar rahim. Tebuk perut tapi tak jumpa apa-apa, 5 hari warded setiap hari scan tapi tak nampak apa tapi hcg levels memang makin tinggi. 2 minggu lepas tu scan lagi, nampak kantung. Alhamdulillah sekarang dah 28 weeks pregnant. Due Feb 2020 ❤️

4 weeks 18/10/21, 13/9/21 miscarriage firstime pregnant mse tu xtau pregnant sy ambik vaksin, alhamdulillah allah swt ganti balik kesedihan tu dlm mse sebulan je 10tahun penantian 3kli iui akhirnya natural pregnancy skng dh 14week 6day, doakan baby sihat sempurna selamat smpai lahir 🥰🥰

13weeks 1day. First scan 4weeks 1days. Lepas check upt positive terus jmpa dr untuk scan. Sbb ada history miscarriage. Kandungan tak jadi. Now Alhamdulillah dia membesar dgn pesat. dan lasak dr kata masa scan 12weeks. Doakan kandungan saya membesar dengan sihat 🥰

1st baby, 1st scan masa 18w3d utk tentukn duedate sbb usop pastu late booking 2nd baby 11w tpi baby 8w terus gugur 3rd 1st masa buka buku 4w6d tapi 0, 2nd 9w6d alhamdulillah dh nmpk 4rd 1st masa 6w0d tapi esk nya gugur ☺️ 6w3d tibe2 still ade kantung hoping a hope ❤️😊