1st pregnant journey ?

hi mommy! kandungan berapa weeks anda scan for first time..? cuba share..thanks in advance mommys ?

690 Balas

6weeks 😊😊 masa tu bru dpt tau sya prgnant..Selepas menanti selama hampir 9 tahun..masa tu sya mmg redha dah..Tp Syukur Alhamdulillah..penantian kmi berbaloi..memang rsa x sihat selama seminggu dua.. sya ingat nak period..sbb tnda² dia mcm sma..husband bawak pegi hosp pn sbb sya hampir pengsan masa tgah masak..😁.. Skrg dah 23w3d.. syukur alhamdulillah....😊😊😊

3y ago

13/9/21 miscarriage firstime pregnant 10thn penantian, 18/10/21 pregnant lg alhamdulillah allah swt ganti blk kesedihan tu skng dh 14mggu 6 hari 🤗 doakan semoga baby sihat sempurna selamat sampai lahir 🥰

saya ni period x pernah teratur..bila dah 3 bukan x period pun x rasa nak test..cuma star bulan jan tu saya suka tido petang..balik kerja je tido dlm kereta, lps tu pagi2 sakit breast, kat perut rasa mcm nak period..bila mkn nasi je saya muntah..Allah gerakkan hati saya nak buat test..rupanya memang nak bagi rezeki..saya dah kawin 7 tahun..sebab saya ada penyakit sle jadi susah sikit nak mengandung..2020 rezeki kami

3y ago

Thankyou sis info ☺️ saya dah lama tak consume prednisolone dlm 2 tahun sbb tak kena flare hehe doakan saya sama sis ☺️

mule2 scan pergi kk.. mesin scan kk xtahu la zaman bile punya kabur teruk xnmpk pape.. dorg refer saya pakar scan bawah sekali masuk je da nmpk kantung usia 4w6d alhamdullilah happy sangat2 time tu.. saya tggu lagi sebulan sbb saya mmg ada appointment pakar o&g.. kat sana saya scan dokter ermmm ada jantung dah.. nmpk x ni anak kamu hahaha sabar je la dgn pakar ni tahu la dorg byk pesakit lagi tapi xpe lah.. masa tu da 8w5d.. bkn nak tjk bunyi jantung .. xpuas hati 9w1d saya scan klinik swasta alahai comel nye awak dek.. dgr bunyi jantung.. happy nye la dpt dgr jantung c kecik ni..

14week2days after 20year 1st pregnant..1st married ttc 18year divorce ex husband azzossperma zero counting..2nd married 5month..ksg 2bln terus lekat n masa tu demam teruk,xde selera mkn n letih sgt²..gi check up dr utk demam tapi dr buat upt test result + masa dr tunjuk 2line rasa mcm nak jerit suka ada nak menangis pun ada sbb sblum ni ttc 18thn dgn 1st husband ramai yg salahkan saya n tuduh saya yg mandul padahal dorang xtahu menahu mengenai azzossperma pada lelaki..saya buktikan yg saya subur pada perkahwinan ke2 saya alhamdulillah Allah makbulkan doa saya Aamin

1st scan waktu 5 minggu, xnampak apa2. try scan balik 7 minggu, nampak kantung tapi janin xda smpai kena diagnosed missed miscarriage 🥲. dalam hati yakin mmg pegnan, saja tggu 12 minggu utk scan balik Alhamdulillah ya Allah nampak da penghuni rahim sya. minggu ni 20 minggu dapat tahu da gender baby. happy x terkata. penantian 6 tahun lepas dari pengalaman ectopic pregnancy, tube belah kanan infected dan kena buang. sya punya gerun nak pegnan tu Allah saja tau. sya takut benda sama berulang. doakan bakal perawan sya sihat2 ya

saya period delay dari last tarikh cucuk vaksin 28/8 . sebelum tuh memang period saya tak teratur . sebabkan banyak kali test semua -ve saya pi klinik untuk buat scan rahim untuk check any problem . Masa scan doc just bagitahu rahim menebal mungkin sebab period tak datang dan bgi ubat turun darah . Saya makan ubat tuh tapi 4 kali ja then saya dan suami muntah2 tapi tak check sebab taknak kecewa . Sebabkan demam before nak makan panadol saya try test and alhamdulillah double line . Bila saya pi scan dekat klinik saya dah mengandung 10 weeks 6 day ❤

skrg kandungan dah 30 weeks. masa first tahu pregnant pun dah 7weeks 6days. tapi tak rasa pun macm pregnant sbelum tu sebb elok je berlari, main badminton semua. takda tanda pun pregnant, sampai lah satu hari tu saya tengok video org makan makan dekat youtube tetiba jadi loya yang amat sangat. padahal saya ni mmg suka je tengok video org makan. bila dah pelik dgn loya lain macam tu, terus minta ibu saya belikan pregnancy test, then there is double line 🥰 alhamdulillah semuanya selamat. 😁

Saya first scan 4 weeks..sebab asyik keluar darah,kadang sikit kadang2 banyak..first prggy luar rahim..so scan awal sbb takut kes yg sama..tapi tak nampak kantung..scan kedua 6 weeks, kes yg sama keluar darah banyak cek upt +ve..pergi klinik scan alhamdulillah dah nmpk kantung, doc bg ubat kuatkan rahim, makan ubat tudarah pun stop...8 weeks pergi buat buku doc scan lagi dah nampak baby...10 weeks doc scan lagi dah nampak baby gerak2..alhamdulillah

4y ago

hampir sama crita dgn sy.. tgh tggu masa jg nie utk scan kt kk.. sbb sblm nie ada history ectopic.. doakn kandungn sy sihat, selamat & sempurna ye sis..

Sy punya cerita , customer mimpi sy pregnant😂 sy cakap sy xde tanda, esoknya sy muntah dan tergerak hati nak cek, skali betul positve ya Allah, terkejut amat sebab hari tahu pregnant tu genap nikah 2 bulan dan pregnant dah 6 week😭 rasa takut, terkejut, happy dan tak caya 😂😂😂😂😂 sbb sy ada scoliosis, dulu rasa down sbb ada scoliosis ni, alhamdulillah rupanya xde effect ppe pon utk hamil, syukur

Rse tak sedap bdn mle2, dmm n pyudara rse sakit trus cek upt alhamdulillah double line pstu trus install pregnant app letak tarikh akhir period utk tahu berapa week pregnant mse tu dlm 4 weeks cmtu pstu tunggu dlu dlm 8 week baru scan swasta tgk2 mmg ngam2 scan 8weeks n dah nmpk bby n dh ade dnyutan jantung. Trus gi klinik kesihatan utk amik appointment buat bku pink. Skrg dh nk msuk 15weeks. Alhamdulillah..