1st pregnant journey ?

hi mommy! kandungan berapa weeks anda scan for first time..? cuba share..thanks in advance mommys ?

691 Balas

8 weeks sbb ade bleeding nt free² jom join grup mommy. boleh kongsi ilmu sembang santai pasal moms2 and baby😉pasal penjagaan dlm pantang, pemakanan baby.... Borak santai2 pun boleh https://chat.whatsapp.com/E6fkwVRxnn59x3KBPogyK7 https://t.me/joinchat/DIffEhlzgLOKNmheSmHyug

Alhamdulillah.. setelah 11 tahun menanti akhirnyer hadir juga penghuni rahim ibu yg pertama.. pertama kali scan dah 13week ++.. syukur tak terkata.. seperti tak percaya.. Allah lebih mengetahui segalanyer.. doakan ibu & baby sihat yer kawan2.. 😊😊😊

3y ago

tq sis 😍😍😍

8 weeks sbb bleeding Hai moms..nnti free2 jom join gp khas utk anak speech delay dekat ws...gp ni khas utk kite berkongsi cara utk mengatasi anak yg ada masalah speech delay dan berkongsi pengalaman ibu2 yg ada anak speech delay https://chat.whatsapp.com/LvzFKAQKWZ4BMNe9Y1XUEU

4w++ sbb xcited sgt ..tibe doc klinik swasta bg surat suruh refer hosp sbb tkot etopic pregnancy..sbb nmpk something belakang rahim katenye...jenuh jgk ulang alik hosp..scan ikut bwh smua.. sampai kne warded.. alhamdulillah 9w+ baru nampak janin..skrg anak da 5m..

3y ago

Alhamdulillah result bhcg saya cantik dan skrg dah 8w6d da. Alhamdulillah semalam p scan dah nampak janin dan heartbeat dan cyst makin mengecut :') syukur. Alhamdulillah. Semoga kandungan kita sama2 sihat dan sempurna dalam rahim sepanjang 9 bulan 10hari. Aamin Ya Mujib🤲☺️

13 weeks sebab x tau yg I tgh mengandung... Menses irregular.. So 6 bln x de period... Tiba Tiba selalu rasa sakit mcm cramps.. So pegi buat check up kat private hospital. Doktor cakap "puan ada baby lah dlm rahim kamu dan baby tu dh msk 13 minggu..

first scan 9 weeks..tp doktor kata size bby tak mcm size bby 9 weeks..risau jugak msa tu sya lmbt thu yg sya pregnant sbb langsung tak ada tnda2 mcm org pregnant smpai la skrg... #myfirstbby

2y ago

Saya pun size janin x mcm 9 weeks. Esok scan sekali lagi. Moga baby baik2 je. Doakan saya mummy.

Lewat period sehari test upt naik 2 line terang terus p klinik check lagi sekali pun 2 line terang, dr sahkan pregnant 4 weeks masa tu. Datang masa 8 weeks utk scan nampak baby & dgr heartbeat dah. Skrg dah 2nd trimester. Penantian 7 tahun alhamdulillah 🤲🏻

7week coz Ada bleeding.. very meaningful moment coz scan kt klinik mediveron xnampak apa2.. kantung kosong kata Dr mgkn dah 😔 miscarriage.. kena refer hospital pakar AnNur then scan n nampak my malaikat kecil.. sihat kuat n selamat.. alhamdulillah..😍

6weeks..nmpk kantung sahaja...dr suruh dtg semula..11 weeks scan semula...Allhamdullillah nmpk 2 heartbeat😍

3y ago

samalah 6 weeks nampak kantung je. tapi sebenarnya kalau ikut dari kiraan haid dah 8 weeks. tu dr cakap mungkin gugur and kena scan lagi next 2 weeks. alhamdulillah dah 14 weeks sekarang. haritu scan baby aktif sangat, syukur alhamdulillah.

1st scan masa 5weeks... after 6days lewat period... n its bunting pelamin... 😍😍😍 scan nampak kantung je... blum ada degupan lg... nak nampak baby pon xnampak sbb too small... but alhamdulillah rezeki dn excired sgt... 😆😆😆