buku pink

Hi nak tanya, untuk awal kandungan minggu keberapa yg sesuai utk buka buku pink ya? Ni 1st pregnant. Please share ye. Thanks in advance

36 Balas

Depends klinik...ade tu 8 weeks dh bukak ade tu 12 weeks...pape pun skg ni kne call dulu buat appt nt free² jom join grup mommy. boleh kongsi ilmu sembang santai pasal moms2 and baby😉pasal penjagaan dlm pantang, pemakanan baby.... Borak santai2 pun boleh https://chat.whatsapp.com/E6fkwVRxnn59x3KBPogyK7 https://t.me/joinchat/DIffEhlzgLOKNmheSmHyug

saya buat masa kandungan 7 week.. sbb anak sulung.. setengah tempat 4 week pon dh boleh buka buku.. mcm tempat saya 7 week boleh buka dah.. tempat kakak saya.. kene tunggu 12week baru diorang suruh datang balik buat buku..so depends pada tempat.. (maaf kalau ada salah)

Baru ni sy ada call kk, depa mntk kita p mna2 klinik dlu utk confrm kan yg kita preggy pstu bru p kt kk utk buat appointment bila bleh buat buku . X sure klau klinik tmpt sis mcmna 😊 kena call tnya.. tmbh dgn keadaan covid skrg

Sebelum nk buka buku pink, kna booking untuk confirm pregnancy, kalau ada picture scan baby baru boleh booking, kalau x, kna booking dlm book doc untuk check ngn doctor dulu. Sy skrang 6week.

saya 13weeks baru buka buku tu pun nurse tnya knpa lmbt. SBP keadaan tak mngizin kn kg kena pkpd. lepas pkpd baru dapat buka buku skrg 14week da

dkt sy 8w dh kne buka buku sptotny .. tpi skrng kn dh lain . kene buat appointment dlu . jdi 10w baru sy boleh buka .. ikt turn 😅

Sy buka time 8 week 4 day. lepas sy g scan dkt klinik swasta confirmkn pregnant. 1st pregnant juga. skng dh 24 week 4 day.

saya Buka masa 8 minggu tu pun kena marah SBB ADA sejarah ank mninggal sblm tu..Jadi kn Buka awal

8-12 minggu waktu yang blh buka buku pink, lepas 12 minggu nanti dikira late booking

sya bwak Masa 1 week..sbb thu dri Ada kncing manis Dan drh tinggi sblm kawin