38th week .. tanda delivery

Hi mommy's.. I nak tanyak ... sekarang saya 38th minggu 5 hari... tapi tak ada tanda apa2.. masa 36th minggu scan baby weight 3.2kg... I nak normal delivery... boleh ke?! My first baby.

38th week .. tanda delivery
9 Balas

Sy pula 39weeks sda. Masi blum bersalin. First bby. Tapi last week sy ada kluar lendir warna pink pekat bgtu. Bgtau kat klinik, drg ckp dah ada tanda nak bsalin, bby pun dah trun dkat laluan tp blum ada bukaan.

3y ago

Kalau mcm sya dulu..ank pertama..ada tnda drh sikit..terus pi hospital..terus check in..sbb dh buka 4cm..tp selama 2 hari kat hospital tk da tnda nk bersalin..nurse sendiri pecahkan ketupan..tunggu 10 cm..baru blh meneran..

Saya pun 38w3d, mengharapkan tanda bersalin datang tapi takda juga. Dah bt squat, berjalan, takda juga, harapnya dpt bersalin sblm kna serah diri minggu dpn sbb gdm on diet. Taknak kna induce kali kedua. 😭

Sma laa 38w5d blom ad tnda2 nk bersalin.. Sy harap sgt bby keluar sblom due..si ayah xsbar dh nk timang ank.. Tmbah2 first bby.. Doakn sy brsalin sblom due

harini sy 38week4day. masih juga takde tanda² bersalin and bby pun 3kg juga. harap boleh bersalin bfore due. due 28.1.21

3y ago

sma due dgn sya mom, belum da tanda 😅😅

in Shaa ALLAH boleh.. saya anak 1st 42minggu berat 3.6kg ,, anak 2nd 40minggu 3.85kg.. 22 bersalin normal

sy dah 38w 2d tp xde tnda jg...cuma mngeras tu kerap...

Sama lah . Takda tanda lagi 😅

Boleh je mommies

bole je 😉