Baby weight for normal delivery

Hi mommies nak tanya, ada experience normal delivery kalau baby weight more than 3.5kg ? Sekarang 36 minggu baby weight dah 3kg.

6 Balas

I am GDM masa pregnant and doc suggest for induction 39 weeks, but induction tak berjalan baik so harus emergency czer, 3.59 Kg , tapi baby kena masuk Nicu sebab macam ada flek kat paru2 selama 5 hari , doc bagi oksigen and antibiotik .. but right know baby dah ok and healty 9 month today... I dulu memang keras nak delivery normal tapi i suggest just do it the best for ur baby ok, with czer or normal u are still Hero for u son 🥰

I beranak normal baby berat 3.76kg. Tpi masa teran tersangkut bahu sbb besar. Baby i kena tahan wad 1 hari untuk xray kalau ada tulang patah. Tpi okay je semua & baby pun sihat skrng.

anak 1st saya bersalin normal 3.55kg. masa pregnant dan bersalin tak de masalah. baby lahir jam 1.08am..tengahari tu dah boleh balik rumah.

kdg x sama tu berat,dulu nurse ckp bby i only 2.8kg,but time delivery,,bby 3.21kg..i also tekejut..

i operation... bby 3.67kg.. but doc expect 4kg sbb i ada diabetis masa preggy...

say berslin normal berat baby 3.58kg..