mengempeng.

mommy fully bf. baby 4months. anak suka mengempeng sampai umur berapa ya ? baby saya takkan tidur if tak mengempeng. buai pun dah taknak sekarang. 😂😂😂

3 Balas

sama la sis anak saya masuk 4m bulan ni, fully bf jugak. sejak2 akhir ni susah betul nak bagi susu dan nak bagi tidur. bila dah dapat bagi susu tu baru la dia tertidur sambil isap puting. tapi minumnya kejap ja, lebih kepada tidur tapi nak puting sentiasa dlm mulut😭🤣 itu kalau saya cabut puting tu terus terjaga. terpaksa la biar ja semata nak bagi anak tidur. maknya sampai takleh nak buat apa😂

kalau baby tu pandai soothe diri sendiri, tak perlu pun ngempeng. Ikut atas baby wak, baby saya tak reti nak soothe diri dia jadinya kita la tmpt utk dia tenangkan diri. Huhu sakit pinggang, sakit belakang duk hadap ngempeng diaa

2 tahun 3 bulan masih mengempeng. Tak nampak lagi bila anak bersedia cerai susu ni. 😅 Omak eh tak larat dah kerap sakit pinggang akhir-akhir ni