SUKA MENGEMPENG

nak tanya ibu ibu semua . apa solusi korang kalau baby suka mengempeng ? 🥲nak letak tilam nangis , baby belum sampai sebulan lagi . dia nak mengempeng je. maknya dah kurus sangat. makan pun x tentu dah. pantang pula sendiri , x ada org jaga 😊#pleasehelp #ingintahu #seriusnanya

2 Balas

Nie sgt la normal sis lg2 baby dlm pantang.. anak sye tdo atas bdn smpi sbulan lebih.. 2 bln bru bley letak kt tilam klu x baby nanges.. Sis bley cbe bedung tp anak sye x nak bedung, so ble nk tdokn kt tilam sye make sure letak anak di posisi mengiring & apitkn dgn bntal kiri kanan.. normally anak akan tdo smbil dukung dlu, ble da lena bru sye letak kt tilam.. memg wat keje rumah pn kne laju2 & buat mne yg sempat je.. x sempat nant2 buat or tggu hsband blek keje..

boleh cuba bagi pacifier. bila baby mengempeng mmg sgt memenatkan.

5mo ago

sy bg pacifier dr masa baby dlm pantang. alhamdulillah belom keliru puting. umur baby dh setahun awak😊. botol pon sy ada bg. sebab baby sy tinggal dkt pengasuh. sy xpernah tukar size pacifier dgn puting botol. sy pakai yg sama je smpi skrg