Duduk dengan mertua🙏🏻

Mommy ada tak pengalaman macam saya? saya duduk dengan mil dan tak dinafikan mil saya memang baik tapi ada satu sikap yang saya tak berapa berkenan, dia suka mengarah! mula2 saya okay je iyelah nama pun menantu kan kena lah rajin tapi lama2 saya rasa macam jadi pembantu dalam rumah mil, semua pekerjaan rumah saya yang buat termasuk basuh baju, sidai baju, basuh pinggan mangkuk bekas makan adik2 ipar, iya memang saya menumpang tapi tanggungjawanb saya ke kena basuh, sidai, lipat baju adik2 ipar? lepastu bila diorg makan tinggal macam tu je kat singki hujung2 saya yang kena basuh, saya juga yang tolong mil masak tapi saya jugalah yang dapat lauk paling sikit lepastu mil ni suka beli makanan senyap2 kalau saya nampak, dia pelawa lah, kalau tidak dia makan sendiri dengan anak2 dia, berbeza dengan saya apa yang saya beli semua mil nak, dah bagi pun dia minta lagi hujung2 saya dapat makan sikit je selebihnya mil dengan adik2 ipar yang makan, saya pernah beli lauk and masak untuk diri sendiri, belum sempat saya jamah lauk dah habis, adik2 ipar saya lah yang makan bila saya bagitahu mil, dia buat biasa je takde pun nak marah anak2 dia ke apa ke kan btw adik ipar saya dah besar2 semua ya ada 4orang paling kecik umur 14tahun itu pun tak pandai nak basuh pinggan sendiri, skrg saya mengandung 33week and mil masih harapkan saya uruskan rumah, minta maaf cakap lah saya dah tak larat dah nak buat semua kerja, hari2 gaduh dgn mil sbb saya banyak rehat sekarang kalau buat kerja pun just untuk diri sendiri je, adalah juga tolong mil masak tapi biasanya kalau lapar saya cari makanan sendiri, ada satu tahap saya tak tahan dan saya mengadu ke suami lepastu mil kata lah saya menantu jahat sebab suami pertahankan isteri dari ibu dia sendiri, saya tak tahulah sampai bila boleh bertahan, doakan saya dan suami dapat keluar dari rumah mil secepat yang mungkin amin.

13 Balas

cari rumah sewa. kalau xmampu, cari bilik sewa dulu sis. semoga dipermudahkan amin3

Nasihat saya mudah. Keluar je dari rumah tu at all cost.

smoga cpt la sis dpt klua dr rumah tu.. tu je cara nye sis..