Luahan seorang isteri

Sekadar nak luah jee, ada suami pun macam tkde, commen sense lah sikit bini penat nii dri pagi basuh baju kemas umah masak, laki balik makan pinggan letak dalam singki tak basuh, last2 bini gak basuhh yg lakii dok sebok tgok AI team punya youtuber, Lauk yg di masak pun bukan abiss, kdng terasa jugakk bilaa dekat rumah mak dia je lauk abis makan bertambahhh macam berselera lah, bila bini masak lauk tk abiss tak bertambah, bila tegur dah kenyang, dah tambah, dah ambik banyak, tapi bila si isteri ni tgok lauk tgok nasii dalam periukk tak abiss padahal memang untuk dia sorng, bini tak makan dahhh tinggal untuk diaa jee, berdosa kee kalau terasa dengan suamii? kadang suami nak ckap maaf ke terima kasih kr tak pernah nak dengarr ayat2 cmtuu, hmmm penat lahh cmnii,

4 Balas

it's normal kalau awak rasa macam tu. tapi, kalau boleh tolong tegur husband. nak hidup bersama jangka masa yang panjang kan, sangat penting untuk berkomunikasi. so that kita tahu apa yang masing2 rasa. kalau perkara basic pun tak reti, masih belum terlambat untuk belajar. tak reti, belajar. bukan biar isteri macam orang gaji dan kita sebagai isteri bukan nak suami jadi kuli pun. cuba luahkan dekat husband apa yang awak rasa. ada sesetengah lelaki, dia rasa okay je takde masalah selagi perempuan tak cakap apa apa.

1mo ago

saya pernah tegur dah, dia mengeluh lepas tu buat keje dengan tak ikhlas, dia ckap dia penat balik keje, habis tu sy nii, kalau ungkit nanti dia bising2, kadng malas nak ckap kalau biar je dalam singki memang dia tk kan buat kalau 3 hari tak masak, 3 hari lah dalam singki lepas tu dia tuduh kita malas pulak 🥲🥲

Kalau dkt rmh sy. Memang sy dh cakap awal2 kne tolong sy bt kerja. Kalau x mmg sy xnk “bersama” sbb penat bt sorang. Pinggan ke baju ke smue husb sy tlg buat. Sis kena keras la sikit. Kne tegur die. Laki ni makin lama mmg makin naik lemak. Kalau mmpk nak main HP sgt. Sy campak hp sy sekali dkt depan die. Srh main puas2. Kne tunjuk protes jugak tp jgn smpai maki2 , pukul2

sy fhm sis.tp kite sebagai isteri jgn jd terlalu diam.ada masa kene bersuara jgk.mmg saket hati kdng².cuba sehari tu sis x msk,x buat apa² keje tgk reaksi die mcmne?kdng² kite kene ajr jgk sekali-sekala.bkn x hormat suami.laki ni ego tu sbb jd mcm tu.

1mo ago

Baik2 terima kasih yeeb🌹🌹

Ad anak dh ke??letak la ank dpn die..srh die jagakn..laki sy rela bsh bju,kms rmh dari dgr anak nngis🤣🤣